Κουκουναριές

Κουκουναριές

Κεχριά

Κεχριά

Άγκιστρος

Άγκιστρος

Τσουγκριάς

Τσουγκριάς

Ξάνεμο

Ξάνεμο

Κάστρο

Κάστρο

Βασιλιάς

Βασιλιάς

Μικρός Ασέληνος

Μικρός Ασέληνος

Λαλάρια

Λαλάρια

Ελιάς (Μαντράκι)

Ελιάς (Μαντράκι)

Αμπελάκια

Αμπελάκια

Αγία Παρασκευή

Αγία Παρασκευή

Αγία Ελένη

Αγία Ελένη

Παραλίες

Xωρίς απότομες εδαφικές εξάρσεις, το νησί της Σκιάθου είναι κατάφυτο από ελιές, πεύκα, αμπέλια και οπωροφόρα δέντρα. Οι γραφικές ακτές του νησιού (μήκος 44 χλμ) απάνεμες, φυλαγμένες, με κλειστούς ορμίσκους και λιμανάκια, προσφέρουν πεντακάθαρη θάλασσα με το πράσινο να κυριαρχεί παντού.
Ξεχωρίζουν ο όρμος της Σκιάθου, ο όρμος Φτελιάς με τη Μεγάλη Άμμο, ο όρμος Τζανεριάς με την Καπανίτσα, ο όρμος Πλατανιάς με τη μονή της Αγίας Παρασκευής και τον Τρούλο στα δυτικά του, ο όρμος Στροφυλιιάς με τιε περίφημες Κουκουναριές, ο όρμος Αγίας Ελένης με το ομώνυμο μοναστήρι, ο όρμος Μανδράκι, και οι όρμοι Γούρνες, Μεγάλος Ασέληνος, Κεχριάς, Μεγάλος Γιαλός και Ξάνεμο. Στα ΒΑ του νησιού υπάρχει η απρόσιτη τοποθεσία Κάστρο, που στα παλιά χρόνια ήταν η πρωτεύουσα του νησιού. Η αμμουδιά κάτω από το Κάστρο είναι θαυμάσια, εξάλλου η περιοχή Λαλάρια, στα δυτικά του Κάστρου αποτελεί μία από τις ωραίες παραλίες του νησιού.
Ακτοπλοϊκά υπάρχει σύνδεση της Σκιάθου με τις παραλίες Αχλαδιά, Καναπίτσα, Κουκουναριές- Μπανάνα, Κάστρο- Λαλάρια., καθώς και με το νησάκι Τσουγκριά.